Finanční analýza z pohledu ratingové agentury - Žantová, Nikola; Škerlíková, Tatiana; Heršálek, Petr; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2019)
Cílem této bakalářské práce je rozbor vybrané úpravy účetních výkazů, kterou ratingové agentury provádějí v rámci finanční analýzy nefinančních institucí. Nejprve jsou stručně představeny světové ratingové agentury Moody’s, Standard & Poor’s a Fitch; a jejich metodiky. Následuje charakteristika faktoringu včetně problematiky účetního zachycení a vlivu na ukazatele finanční analýzy. Poslední kapitola se věnuje samotnému přístupu ratingových agentur k faktoringu, popisované úpravy jsou poté demonstrovány na účetních výkazech fiktivní společnosti. Následuje porovnání původních a upravených výkazů a vybraných finančních ukazatelů.
Vedoucí práce: Tatiana Škerlíková
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2019
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2019
Způsob přístupu: Internet
Keywords: finance [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses