Výhody a nevýhody práce v mezinárodním kolektivu - Borodulina, Ekaterina (2019)
Tato práce se zabývá analýzou mezinárodních kolektivů. Cílem je zjištění hlavních možných výhod a nevýhod vlivu multikulturnosti na kolektivy a organizace na příkladě týmu Sberbanky, pobočka Pankrác. Podklady pro analýzu byly získané z odborné literatury a z vlastního kvantitativního výzkumu. Teoretická část se věnuje základním charakteristikám pracovních kolektivů a týmů, popisuje národní a organizační kultury. V praktické části je popsán provedený výzkum a jeho výsledky, které jsou následně analyzovány. Výsledkem práce je pak navržení doporučení pro vedení společností a vedení a členy mezinárodních týmů.