Vztah zákazníka k etickým problémům v potravinářském průmyslu - Beránek, Karel (2019)
Diplomová práce pojednává o etických problémech, které vznikají v oblasti potravinářství,a o vztahu spotřebitelů k těmto problémům. V první části se zabýváme jednotlivými problematickými oblastmi v potravinářství a konkrétními příklady neetického chování. Pozornost je věnována především třem oblastem potravinářského průmyslu: výrobě, prodeji a spotřebě. V praktické části pak poskytují respondenti své upřímné názory a pohledy na problematiku zmíněnou v teoretické části v rámci provedeného šetření ve formě hromadné diskuze. Na konci práce pak na základě hromadné diskuze vyvozujeme závěry a možná řešení.