Daňové zvýhodnění na dítě v České republice - Kebrtová, Kristýna (2019)
Cílem práce je zhodnotit využití daňového zvýhodnění na dítě v České republice. Teoretická část se zabývá daní z příjmů fyzických osob a její konstrukcí. Následně se práce věnuje daňovému zvýhodnění na dítě, jeho vývoji a podmínkám pro jeho uplatnění. Jsou objasněny také další situace, kdy a jak je možné daňové zvýhodnění na dítě využít. V praktické části je daňové zvýhodnění na dítě zhodnoceno pomocí dat získaných z webu Finanční správy, z Českého statistického úřadu a z Generálního finančního ředitelství. Data pro další analýzu byla získána z vlastního dotazníkového šetření, jehož výsledky byly poté pomocí grafického zobrazení zhodnoceny.