Daňové zvýhodnění na dítě v České republice - Kebrtová, Kristýna; Kábelová, Lucie; Vančurová, Alena, 1957-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2019)
Cílem práce je zhodnotit využití daňového zvýhodnění na dítě v České republice. Teoretická část se zabývá daní z příjmů fyzických osob a její konstrukcí. Následně se práce věnuje daňovému zvýhodnění na dítě, jeho vývoji a podmínkám pro jeho uplatnění. Jsou objasněny také další situace, kdy a jak je možné daňové zvýhodnění na dítě využít. V praktické části je daňové zvýhodnění na dítě zhodnoceno pomocí dat získaných z webu Finanční správy, z Českého statistického úřadu a z Generálního finančního ředitelství. Data pro další analýzu byla získána z vlastního dotazníkového šetření, jehož výsledky byly poté pomocí grafického zobrazení zhodnoceny.
Vedoucí práce: Lucie Kábelová
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2019
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2019
Způsob přístupu: Internet
Keywords: zdanění a daňová politika [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses