Diskriminace na trhu práce v ČR, genderové mzdové rozdíly - Peteňková, Magdaléna (2019)
Cílem této bakalářské práce je na základě provedené analýzy zjistit, zda se skutečně na trhu práce v České republice vyskytuje diskriminační chování, které způsobuje odlišné postavení mužů a žen. V práci jsou popsány a vysvětleny základní pojmy ke správnému pochopení zmíněné problematiky. Následuje vyhodnocení dat získaných z dotazníkového šetření, na základě kterých jsou uvedena doporučení, která by vedla ke snížení a zmírnění dopadů diskriminačního chování na trhu práce i v běžném životě.