Diskriminace na trhu práce v ČR, genderové mzdové rozdíly - Peteňková, Magdaléna; Macáková, Libuše, 1955-; Kaňková, Eva, 1975-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Podnikohospodářská fakulta (2019)
Cílem této bakalářské práce je na základě provedené analýzy zjistit, zda se skutečně na trhu práce v České republice vyskytuje diskriminační chování, které způsobuje odlišné postavení mužů a žen. V práci jsou popsány a vysvětleny základní pojmy ke správnému pochopení zmíněné problematiky. Následuje vyhodnocení dat získaných z dotazníkového šetření, na základě kterých jsou uvedena doporučení, která by vedla ke snížení a zmírnění dopadů diskriminačního chování na trhu práce i v běžném životě.
Vedoucí práce: Libuše Macáková
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta podnikohospodářská, 2019
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2019
Způsob přístupu: Internet
Keywords: podniková ekonomika a management [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses