Změny vizuálního stylu NGP jako součást marketingu - Jelínková, Eva (2019)
Bakalářská práce se věnuje analýze vizuálního stylu NGP. Cílem práce je zhodnocení změny vizuálního stylu a analýza funkčnosti nové vizuální identity. Teoretická část se zabývá firemní identitou, jednotným vizuálním stylem a fázemi procesu při jeho změně a tvorbě. Praktická část se zabývá konkrétním případem Národní galerie Praha. Práce využívá kvalitativní výzkum založený na osobních rozhovorech a analýzu mediálních výstupů. Zabývá se důvody změny, jejími výsledky, aplikací nového vizuálního stylu do praxe a následnými reakcemi na něj. Na základě analýzy sesbíraných informací práce zhodnotí, zda touto změnou galerie dosáhla požadovaných cílů, kterých chtěla. Tato práce je prvním záznamem o změně vizuální identity Národní galerie Praha.