Finanční analýza společnosti při reorganizaci - Nikodemová, Kamila (2019)
Tato bakalářská práce si dává za cíl zjistit a zhodnotit finanční zdraví společnosti Mostro a.s., která v roce 2015 úspěšně prošla reorganizací. Budou zkoumány důvody úpadku společnosti a způsoby, jak se jí z této krize podařilo dostat, a to prostřednictvím metod a technik finanční analýzy. Předmětem analýzy budou dva roky před reorganizací, rok reorganizace a dva roky po úspěšném splnění reorganizačního plánu. Práce je rozdělena na teoretickou a praktickou část. V teoretické části práce seznámí čtenáře s pojmy insolvenčního řízení a finanční analýzy. Praktická část bude zaměřena na konkrétní podnik, Mostro a.s., kdy k zanalyzování společnosti budou využity ukazatele a modely zmíněné v teoretické části.