Analýza dopravní infrastruktury v Praze a okolí pro velké sportovní, kulturní a průmyslové akce - Hrabák, Michal (2019)
Cílem diplomové práce je na základě analýzy současné dopravní infrastruktury v Praze a okolí zjistit, jestli je dostatečná pro pořádání velkých mezinárodních akcí, a pokud by nebyla, vyzdvihnout její nedostatky a navrhnout dílčí řešení pro její zlepšení. Teoretická část je proto věnována nejdříve obecně dopravní infrastruktuře a jejím jednotlivým oborům. Dále jsou tyto poznatky promítnuty do současné situace v Praze a okolí. V rámci praktické části jsou použita získaná data z dotazníku, pozorování a obecných principů pro vyzdvihnutí nedostatků v dopravní infrastruktuře v Praze a okolí. Následně jsou navržena dílčí řešení, které vycházejí z teoretické části a již existujících studií, které mají za cíl odstranit nedostatky v dopravní infrastruktuře v Praze a okolí a areálech pro mezinárodní akce.