Prezentace české kultury v zahraničí – České centrum v Miláně - Štěpková, Monika (2019)
Bakalářská práce pojednává o příspěvkové organizaci Ministerstva zahraničních věcí – Česká centra (ČC). Konkrétně je zaměřená na pobočku v Miláně. Teoretická část práce shrnuje její činnost, financování, program, propojení s kulturním kontextem města a oblastí designu. Praktická část se skládá z analýzy výstavy „100 let českého designu“, analýzy programu a celkové medializace ČC Milano. Výsledky těchto analýz odpoví na výzkumnou otázku: „Jsou události spojené s designem mediálně úspěšnější v ČC v Miláně /městě designu/ než v ostatních pobočkách Českých center“. Na závěr zhodnotím jak ČC v Miláně přistupuje k tématu designu a odpovím na výzkumnou otázku.