Vytvoření strategických doporučení pro konkrétní podnik - Tuma, Filip; Mikan, Pavel, 1963-; Froněk, Martin; Vysoká škola ekonomická v Praze. Podnikohospodářská fakulta (2019)
Cílem této bakalářské práce je vytvořit strategická doporučení pro vybraný podnik, kterým je konkrétně Kühne + Nagel s.r.o. Doporučení budou vycházet z aplikovaných metod strategické analýzy, ve které je obsažena analýza mikrookolí a také makrookolí, interní analýza, VRIO analýza, analýza PESTLE, Porterův model pěti sil a finanční analýza. Výsledky z těchto analýz se poté využijí u SWOT analýzy, kde se dále zkoumají. Práce je rozdělena na úvodní část, teoretickou část, praktickou část a závěrečnou část. V teoretické části jsou uvedeny definice použitých metod strategické analýzy, v praktické části jsou zjištěné teoretické poznatky aplikovány v praxi na vybraný podnik a nakonec závěrečné části jsou demonstrovány doporučení na základě zjištění příležitostí a hrozeb z využitých analýz a vazba na podnik.
Vedoucí práce: Pavel Mikan
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta podnikohospodářská, 2019
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2019
Způsob přístupu: Internet
Keywords: podniková ekonomika a management [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses