Zdieľaná ekonomika - Kelenyei, Henrich (2019)
KELENYEI, Henrich: Zdieľaná ekonomika . [Diplomová práca]. – Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta podnikohospodářská. -Vedúci: prof. Ing. Eva Kislingerová, CSc.Hlavnou témou diplomovej práce je zdieľaná ekonomika. Pod týmto pojmom rozumieme ekonomický systém v ktorom účastníci preferujú spotrebu statku pred jeho vlastnením. Zdieľanie takéhoto statku je uskutočnené na peer to peer báze pomocou webovej technológie, ktorá umožňuje bezpečnosť a istotu pre všetkých účastníkov transakcie.Práca je rozdelená do štyroch kapitol, v ktorých sa zaoberá definíciou pojmu, vývojom, situáciou vo svete a v ČR a predikciou vývoja v budúcnosti.