Zdieľaná ekonomika - Kelenyei, Henrich; Kislingerová, Eva, 1950-; Paneš, Patrik; Vysoká škola ekonomická v Praze. Podnikohospodářská fakulta (2019)
KELENYEI, Henrich: Zdieľaná ekonomika . [Diplomová práca]. – Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta podnikohospodářská. -Vedúci: prof. Ing. Eva Kislingerová, CSc.Hlavnou témou diplomovej práce je zdieľaná ekonomika. Pod týmto pojmom rozumieme ekonomický systém v ktorom účastníci preferujú spotrebu statku pred jeho vlastnením. Zdieľanie takéhoto statku je uskutočnené na peer to peer báze pomocou webovej technológie, ktorá umožňuje bezpečnosť a istotu pre všetkých účastníkov transakcie.Práca je rozdelená do štyroch kapitol, v ktorých sa zaoberá definíciou pojmu, vývojom, situáciou vo svete a v ČR a predikciou vývoja v budúcnosti.
Vedoucí práce: Eva Kislingerová
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta podnikohospodářská, 2019
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2019
Způsob přístupu: Internet
Keywords: management [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses