Využití DLT v dodavatelském řetězci podniků oděvního průmyslu - Chalupa, Martin; Jirsák, Petr; Vysoká škola ekonomická v Praze. Podnikohospodářská fakulta (2019)
Tato bakalářská práce se zabývá využitím DLT v dodavatelských řetězcích podniků oděvního průmyslu. Analyzuje konkrétní případ podniku DRILL Company, s.r.o., provozující značku sportovního oblečení DRILL Athletics. Hlavím cílem této práce je na základě získaných informací o dodavatelském řetězci značky DRILL Athletics, navrhnout efektivní možnost řešení využívající DLT, které by vyřešilo problémy vzešlé z analýzy dodavatelského řetězce podniku. Pro získání informací potřebných k analýze byla využita metoda hloubkového rozhovoru, vedeného s jednatelem společnosti panem Vojtěchem Pavlíkem. Další informace byly získány z analýzy interních materiálů podniku, poskytnutých panem Pavlíkem.Výsledné řešení využívá decentralizovanou blockchainovou platformu Provenance, provozovanou na síti Ethereum. Implementace této technologie po vzoru podobých projektů pomůže zejména ztransparentnit dodavatelský řetězec výrobků a výrazně zvýší dohledatelnost prvotních surovin.
Vedoucí práce: Petr Jirsák
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta podnikohospodářská, 2019
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2019
Způsob přístupu: Internet
Keywords: podniková ekonomika a management [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses