Památková péče ve Vrchlabí a její praxe při obnově památkových objektů - Mikšovská, Maria (2019)
Bakalářská práce se zaměřuje na památkovou péči a uplatňování jejích teoretických přístupů v praxi. Zkoumá konkrétní oblast správního obvodu obce s rozšířenou působností Vrchlabí. Práce představuje dané území, jeho vývoj, podobu památkového fondu i možnosti a limity jeho ochrany. Kvalitativní výzkum formou rozhovorů s klíčovými aktéry památkové péče ve Vrchlabí analyzuje vybrané problémy praktického uplatňování zásad památkové péče v podmínkách města střední velikosti.