Strategická analýza společnosti INTERSNACK a.s. - Richterová, Anna (2019)
Cílem této bakalářské práce je provedení strategické analýzy společnosti Intersnack a.s. a na jejím základě formulovat strategická doporučení. Tato práce je rozdělena na dvě části. Teoretická část vysvětluje základní terminologii a popisuje metody strategické analýzy. Tyto metody jsou posléze aplikovány na analýzu konkrétního podniku. Ke zhodnocení aktuální pozice firmy, jejích silných a slabých stránek a příležitostí a ohrožení bylo využito PEST analýzy, Porterova modelu pěti sil, VRIO analýzy, finanční analýzy a nakonec SWOT analýzy. Ta shrnula celkovou strategickou analýzu a na jejím základě bylo možno formulovat strategická doporučení, která by v budoucnosti mohla společnosti pomoci s vylepšením její současné strategie.