Analýza filmových crowdfundingových kampaní a vliv odměn na úspěšnost projektů - Mikanová, Karolina (2019)
Cílem práce je zhodnocení vlivu charakteristik kampaní na jejich úspěšnost a srovnat výsledky analýzy dat s konkrétními poznatky získanými od tvůrců kampaní a potvrzení či vyvrácení existujících studií. Přínosem této práce je analýza specifické formy crowdfundingu. Pomocí závěrů z jiných studií je zkoumán vztah těchto vlivů na filmový crowdfunding. Pomocí otázek je hledán vztah mezi úspěšností kampaně a jejími charakteristikami. V práci bylo zjištěno, že kampaně na specializovaném portálu mají vyšší úspěšnost oproti všestranným portálům. Bylo zjištěno, že faktory úspěchu jsou různé mezi sledovanými portály i dle velikosti kampaní na jednotlivých portálech. Výsledky analýzy mohou posloužit tvůrcům budoucích kampaní i jako inspirace pro další výzkum.