Analýza filmových crowdfundingových kampaní a vliv odměn na úspěšnost projektů - Mikanová, Karolina; Svobodová, Ivana, 1969-; Kűchler, Jiří; Vysoká škola ekonomická v Praze. Podnikohospodářská fakulta (2019)
Cílem práce je zhodnocení vlivu charakteristik kampaní na jejich úspěšnost a srovnat výsledky analýzy dat s konkrétními poznatky získanými od tvůrců kampaní a potvrzení či vyvrácení existujících studií. Přínosem této práce je analýza specifické formy crowdfundingu. Pomocí závěrů z jiných studií je zkoumán vztah těchto vlivů na filmový crowdfunding. Pomocí otázek je hledán vztah mezi úspěšností kampaně a jejími charakteristikami. V práci bylo zjištěno, že kampaně na specializovaném portálu mají vyšší úspěšnost oproti všestranným portálům. Bylo zjištěno, že faktory úspěchu jsou různé mezi sledovanými portály i dle velikosti kampaní na jednotlivých portálech. Výsledky analýzy mohou posloužit tvůrcům budoucích kampaní i jako inspirace pro další výzkum.
Vedoucí práce: Ivana Svobodová
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta podnikohospodářská, 2019
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2019
Způsob přístupu: Internet
Keywords: management [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses