IFRS pro SME v úvaze použití vybraným českým podnikem - Vedral, Vladimír (2019)
Tato bakalářská práce se zabývá problematikou implementace IFRS pro SME vybranou českou společností a jejím přechodem na vykazování dle zmíněného standardu. První část této práce je zaměřena na vznik IFRS pro SME, jeho důvody, jeho implementaci a vymezení SME. Dále je objasněn proces přechodu na vykazování dle IFRS pro SME. V druhé části práce je na základě analýzy účetní závěrky společnosti a oblastí IFRS pro SME popsán postup, jak by vybraná společnost mohla daný přechod uskutečnit a čemu by v případě přechodu měla věnovat zvýšenou pozornost. Výsledkem práce je určitý návod k realizaci přechodu vybrané společnosti na vykazování dle IFRS pro SME.