Možnosti rozvoje kulturní infrastruktury v obci Sibřina - Babarík, Martin (2019)
Bakalářská práce se věnuje obci Sibřina s částí Stupice a její kulturní infrastruktuře. Obec vzhledem ke své poloze v nejbližším okolí Prahy trpí suburbanizačními tlaky, zvyšováním počtu obyvatel a nárůstem dopravy. Práce diskutuje a hodnotí význam kulturní infrastruktury obce a její význam pro uspokojení kulturních potřeb starousedlíků a identifikaci nových obyvatel. Práce charakterizuje konkrétní problémy související s její geografickou polohu a aktéry lokální kultury. Přibližuje a hodnotí jejich práci na poskytování kulturních služeb v obci, popisuje aktuální stav kulturní infrastruktury, zkoumá její limity a navrhuje možná zlepšení.