Odpovědnost za tým jako forma motivace u čerstvě dostudovaných zaměstnanců - Dvořák, Martin (2019)
Bakalářská práce se zabývá odpovědností za vedení pracovní skupiny z pohledu motivačního faktoru. Jejím cílem je analyzovat, jak je tento motivační faktor atraktivní pro nově příchozí zaměstnance z řad čerstvých absolventů vysoké školy s ekonomickým zaměřením. Práce je rozdělena do dvou částí. V první části jsou na základě odborné literatury shrnuty a objasněny základní pojmy a poznatky z oboru motivace, jsou zde uvedeny základní informace o generaci, do které dnešní absolventi patří, tedy o Generaci Y, a také základní poznatky o odpovědnosti. V druhé části práce je provedena analýza odpovědnosti za vedení týmu u podniků a studentů. Je zkoumána četnost nabízení tohoto motivačního faktoru ze stran firem a také jeho vyhledávání a postoj k němu ze stran studentů. V závěru práce jsou tyto analýzy porovnány a je vytvořen soubor doporučení pro společnosti, jak se k tomuto faktoru stavět.