Role manažérov v konkrétnom podniku - Kačurová, Martina; Dědina, Jiří, 1955-; Cejthamr, Václav, 1964-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Podnikohospodářská fakulta (2019)
Táto práca skúma manažérov a ich manažérske role, ktoré vykonávajú v špecifickom podniku pôsobiaceho v bankovníckom sektore v Českej republike. Prostredníctvom modelu CVF sme sa zamerali nielen na manažérske role, ale aj na kompetencie, ktoré sa vyžadujú od manažérov. V teoretickej časti, táto štúdia ponúka prehľad rozličných manažérskych teórií o funkciách, roliach a kompetenciách manažérov. Zároveň je táto práca doplnená o viacero teórii od rôznych autorov, ktoré priamo súvisia s danou tematikou. Analytická časť opisuje metodiku získania dát, profil respondenta a zobrazuje výsledky primárneho výskumu, ktorý bol prevedený pomocou dotazníkového šetrenia v danom podniku. Tabuľky a grafy slúžia na reprezentovanie výsledkov. Uskutočnením tohto výskumu sme zistili najsilnejšie a najslabšie vykonávané role a kompetencie vo firme. Na základe zistených údajov, podnik dokáže zvýšiť svoju efektívnosť a výkonnosť, zameraním sa na rozvoj a skvalitnenie manažérskych kompetencií a rolí, ktoré spolu bezprostredne súvisia.
Vedoucí práce: Jiří Dědina
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta podnikohospodářská, 2019
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2019
Způsob přístupu: Internet
Keywords: podniková ekonomika a management [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses