Kulturní turismus na zámcích na řece Orlici a jejich marketingový mix - Kudelková, Alžběta; Dianová, Markéta; Tyslová, Irena; Vysoká škola ekonomická v Praze. Podnikohospodářská fakulta (2019)
Tato bakalářská práce se zabývá kulturním turismem na zámcích na řece Orlici. Zaměřuje se na čtyři zámecké objekty, které v roce 2017 získaly ocenění European Destination of Excellence v kategorii kulturního turismu. Jedná se o zámek Častolovice, Doudleby nad Orlicí, Kostelec nad Orlicí a Potštejn. Cílem práce je identifikace typického návštěvníka každého z těchto objektů. Teoretická část se zabývá vymezením pojmu turismu, kulturního turismu a jeho součástí. Dále se zabývá marketingovým mixem, a to primárně produktem a spotřebitelem. Praktická část obsahuje metodu sekundární analýzy dat, která vyplývá z webových stránek zámeckých objektů. Vlastní výzkum byl v praktické části realizován využitím metody dotazníkového šetření s návštěvníky v lokalitách zámeckých objektů a řízených rozhovorů s majiteli a vedením těchto zámeckých objektů. Na základě zjištěných výsledků byl identifikován typický návštěvník a jeho motivace pro návštěvu některého z objektů. Byly zde porovnány služby, kterých návštěvník využil se službami, které zámecký objekt nabízí a na koho si myslí, že jimi cílí.
Vedoucí práce: Markéta Dianová
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta podnikohospodářská, 2019
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2019
Způsob přístupu: Internet
Keywords: arts management [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses