Faktory úspěchu herních společností - Čejková, Kateřina (2019)
Cílem bakalářské práce je určit, jaké jsou stěžejní faktory úspěchu herních společností. Tohoto cíle bude dosaženo prostřednictvím pozorování a analýzy výročních zpráv třech herních společností v letech 2014-2018. Úspěchem je v této práci myšlen zisk společností ve sledovaném období a zároveň kladně hodnocené produkty fanoušky a odbornou veřejností prostřednictvím získaných ocenění. Je provedena analýza finanční situace, strategie a řízení rizik herních společností, získaných cen a hodnocení videoher v rámci serveru Metacritic. Zkoumanými herními společnostmi jsou polská společnost CD Projekt, francouzská společnost Ubisoft a americká společnost Electronic Arts. Výsledky výzkumu ukazují, že klíčem k úspěchu herních společností je primárně produkce kvalitních videoher, která se odráží v kladném hodnocení produktů fanoušky a odbornou veřejností. Dalšími klíčovými faktory úspěchu herních společností jsou důkladně zpracovaná podnikatelská strategie a management rizik.