Faktory úspěchu herních společností - Čejková, Kateřina; Kubaš, Mario, 1981-; Hanzlík, Jan, 1979-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Podnikohospodářská fakulta (2019)
Cílem bakalářské práce je určit, jaké jsou stěžejní faktory úspěchu herních společností. Tohoto cíle bude dosaženo prostřednictvím pozorování a analýzy výročních zpráv třech herních společností v letech 2014-2018. Úspěchem je v této práci myšlen zisk společností ve sledovaném období a zároveň kladně hodnocené produkty fanoušky a odbornou veřejností prostřednictvím získaných ocenění. Je provedena analýza finanční situace, strategie a řízení rizik herních společností, získaných cen a hodnocení videoher v rámci serveru Metacritic. Zkoumanými herními společnostmi jsou polská společnost CD Projekt, francouzská společnost Ubisoft a americká společnost Electronic Arts. Výsledky výzkumu ukazují, že klíčem k úspěchu herních společností je primárně produkce kvalitních videoher, která se odráží v kladném hodnocení produktů fanoušky a odbornou veřejností. Dalšími klíčovými faktory úspěchu herních společností jsou důkladně zpracovaná podnikatelská strategie a management rizik.
Vedoucí práce: Mario Kubaš
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta podnikohospodářská, 2019
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2019
Způsob přístupu: Internet
Keywords: arts management [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses