Obchodování na sekundárním trhu umění v aukčních domech v České republice a v Rusku. - Tatrova, Elizaveta (2019)
Tato bakalářská práce se věnuje problematice aukčního obchodování na trhu s uměním na území České republiky a Ruské federace. Teoretická část práce je zaměřena na popis historického vývoje trhu s uměním a aukčního obchodu obou zemí ve 20. a 21. století a právní aspekty uměleckého trhu. Analytická část se zabývá průzkumem vybraných aukčních domů v Česku a v Rusku a analýze jejich činnosti na základě informací o proběhlých aukcích ve zkoumaných organizacích. Následně je uvedena komparace úspěšností aukčních domů v obou státech. Praktická část se věnuje současné situaci na trhu s uměním jak v Česku, tak v Rusku, určuje tendence jejich vývoje a definuje hlavní problémy.