Obchodování na sekundárním trhu umění v aukčních domech v České republice a v Rusku. - Tatrova, Elizaveta; Janištinová, Anna; Prokůpek, Marek, 1987-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Podnikohospodářská fakulta (2019)
Tato bakalářská práce se věnuje problematice aukčního obchodování na trhu s uměním na území České republiky a Ruské federace. Teoretická část práce je zaměřena na popis historického vývoje trhu s uměním a aukčního obchodu obou zemí ve 20. a 21. století a právní aspekty uměleckého trhu. Analytická část se zabývá průzkumem vybraných aukčních domů v Česku a v Rusku a analýze jejich činnosti na základě informací o proběhlých aukcích ve zkoumaných organizacích. Následně je uvedena komparace úspěšností aukčních domů v obou státech. Praktická část se věnuje současné situaci na trhu s uměním jak v Česku, tak v Rusku, určuje tendence jejich vývoje a definuje hlavní problémy.
Vedoucí práce: Anna Janištinová
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta podnikohospodářská, 2019
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2019
Způsob přístupu: Internet
Keywords: arts management [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses