Stavební spoření se zaměřením na úvěrovou část - Říhová, Monika; Kielar, Petr, 1965-; Kučerová, Adéla; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2019)
Tato bakalářská práce se zaměřuje na stavební spoření, konkrétně jeho úvěrovou část. V teoretické části jsou shrnuty obecné termíny z oblasti stavebního spoření, jeho pozice na finančním trhu, pojem stavební spořitelna a doporučení od České národní banky v souvislosti s regulací a opatřeními proti úvěrovému riziku. V praktické části dochází k vyhodnocení výstupů z dotazníku. Otázky jsou rozděleny do třech subkapitol, ve kterých se práce zabývá preferencí účelu založení stavebního spoření, zda si lidé spíše půjčují prostřednictvím úvěru ze stavebního spoření nebo překlenovacího úvěru, jaký účel měl/má úvěr od stavebních spořitelen. V závěru dochází k porovnání nasbíraných dat se statistickými údaji. Výsledky první a třetí části korespondují se statistikami, ve druhé části nastávají výrazné odlišnosti například při srovnání počtu smluv.
Vedoucí práce: Petr Kielar
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2019
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2019
Způsob přístupu: Internet
Keywords: finance [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses