Využitie blockchainovej technológie v koncepte Smart City - Filčák, Boris (2019)
Cieľom tejto práce je navrhnúť blockchainové riešenie pre jednu zo smart oblastí hlavného mesta Prahy. Teoretická časť sa zaoberá vysvetlením pojmov smart cities a blockchain a popisom benefitov ich vzájomného prepojenia. Úvod praktickej časti pozostáva z analýzy smart oblastí vhodných pre implementáciu blockchainovej technológie, nasledovaný prieskumom najvýznamnejších inteligentných miest poháňaných blockchainom. Syntéza poznatkov z predchádzajúcich častí diplomovej práce a navrhnutie možného inteligentného blockchain riešenia pre Prahu tvorí jadro praktickej časti.