Využitie blockchainovej technológie v koncepte Smart City - Filčák, Boris; Kislingerová, Eva, 1950-; Paneš, Patrik; Vysoká škola ekonomická v Praze. Podnikohospodářská fakulta (2019)
Cieľom tejto práce je navrhnúť blockchainové riešenie pre jednu zo smart oblastí hlavného mesta Prahy. Teoretická časť sa zaoberá vysvetlením pojmov smart cities a blockchain a popisom benefitov ich vzájomného prepojenia. Úvod praktickej časti pozostáva z analýzy smart oblastí vhodných pre implementáciu blockchainovej technológie, nasledovaný prieskumom najvýznamnejších inteligentných miest poháňaných blockchainom. Syntéza poznatkov z predchádzajúcich častí diplomovej práce a navrhnutie možného inteligentného blockchain riešenia pre Prahu tvorí jadro praktickej časti.
Vedoucí práce: Eva Kislingerová
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta podnikohospodářská, 2019
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2019
Způsob přístupu: Internet
Keywords: management [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses