Rozbor účetních závěrek českých divadel z hlediska kvality vykazování - Karbusová, Lucie; Skálová, Jana, 1967-; Svoboda, Michal, 1983-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2019)
Diplomová práce se zabývá kvalitou vykazování obsaženou v účetních závěrkách českých divadel, která z tohoto pohledu nejsou doposud dostatečně prozkoumána. Práce nejprve v teoretické části pojednává o významu účetnictví pro ekonomický život a popisuje jakými způsoby je ošetřeno zajištění kvality účetnictví. Dále se zabývá problematikou tzv. earnings managementu. Větší pozornosti se dostává i samotné účetní závěrce a jejího případného auditu, a to s přihlédnutím k novele zákona o účetnictví platné od roku 2016. Praktická část je zaměřena na porovnání dvou divadel, velkého soukromého divadla a divadla napojeného na veřejné financování, a to rozborem jejich účetních závěrek za rok 2017 z hlediska kvality vykazování a v případě divadla napojeného na veřejné financování i rozborem zprávy auditora a výroční zprávy. Pro účetní závěrky obou divadel jsou stanoveny hypotézy týkající se věrného a poctivého obrazu. Závěr praktické části obsahuje potvrzení či vyvrácení stanovených hypotéz.
Vedoucí práce: Jana Skálová
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2019
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2019
Způsob přístupu: Internet
Keywords: účetnictví a finanční řízení podniku [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses