Antifragilita a její dopad na ekonomickou teorii a praxi - Ján, Jan (2019)
Diplomová práce se zaměřuje na základní myšlenku učení Nassima Nicholase Taleba – antifragilitu. V práci je postupně definovaná antifragilita jak z filozofického, tak matematického pohledu. Následně je diskutován vztah antifragility a všeobecně přijímané ekonomické teorie (např. nahodilost, dluh nebo ekonomický růst). V druhé polovině práce se čtenář dozvídá dopad antifragility na investičního rozhodování, které pokrývá samotnou detekci (anti)fragility v praxi, výběr vhodného aktiva a problém predikování v komplexních ekonomických systémech.