Analýza typů přeměn realizovaných v České republice v roce 2017 - Kasemová, Sára (2019)
Diplomová práce se zaměřuje na přeměny obchodních korporací v podmínkách České republiky. Práce je rozdělena na dva hlavní celky, a to teoretickou část a praktickou část. Teoretická část je věnována vymezení přeměn v českém právu a vysvětluje základní souvislosti procesu přeměny z právního a účetního hlediska s modelovými příklady pro lepší pochopení dané tématiky. Práce nastiňuje podmínky a povinnosti pro fúze sloučením, fúze splynutím, odštěpení, odštěpení sloučením a převodu jmění na společníka. Praktická část je věnována analýze vybraných přeměn uskutečněných v roce 2017 a následnému shrnutí výsledků této analýzy. V závěru diplomové práce je její shrnutí a hodnocení naplnění cílů této práce.