Daňové úniky a behaviorální ekonomie - Šlajs, Pavel (2020)
Diplomová práce „Behaviorální ekonomie a daňové úniky“ se zabývá jednotlivými faktory, které ovlivňují chování občanů při dodržování daňových předpisů. Za pomoci poznatků behaviorální ekonomie, teorie her a ekonomie kriminality analyzuje motivace daňových poplatníků k daňovým únikům. Prostřednictvím dotazníkového šetření zjišťuje, co k řádnému placení daní motivuje české občany.