Daňové úniky a behaviorální ekonomie - Šlajs, Pavel; Vítek, Leoš, 1970-; Tepperová, Jana; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2020)
Diplomová práce „Behaviorální ekonomie a daňové úniky“ se zabývá jednotlivými faktory, které ovlivňují chování občanů při dodržování daňových předpisů. Za pomoci poznatků behaviorální ekonomie, teorie her a ekonomie kriminality analyzuje motivace daňových poplatníků k daňovým únikům. Prostřednictvím dotazníkového šetření zjišťuje, co k řádnému placení daní motivuje české občany.
Vedoucí práce: Leoš Vítek
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2020
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2020
Způsob přístupu: Internet
Keywords: finance [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses