Analýza vlivu průmyslu 4.0 na trh práce v České republice se zaměřením na automobilový průmysl - Tyleček, Michal; Pělucha, Martin, 1980-; Wokoun, René, 1953-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Národohospodářská fakulta (2019)
Diplomová práce se zaměřuje na analýzu vlivu Průmyslu 4.0 na změny trhu práce. Cílem práce je zhodnotit, zda se dodavatelé v automobilovém průmyslu, dle jednotlivých stupňů odběratelsko-dodavatelských řetězců, připravují na změny, které čtvrtá průmyslová revoluce přináší, a jakým způsobem k těmto změnám přistupují v oblasti struktury zaměstnanců. Teoretická část je věnována hlavním charakteristikám Průmyslu 4.0 a vymezení dosavadních přístupů k dané problematice, a to z hlediska ČR a dalších států EU. V praktické části autor, na základě empirického šetření formou řízených rozhovorů, hodnotí přístup dodavatelů sdružení AutoSAP na změny struktury kvalifikace zaměstnanců, které přináší čtvrtá průmyslová revoluce, dle jejich vazby a integrace v produkční síti. Výsledky práce naznačují, že existuje vazba mezi postavením v odběratelsko-dodavatelském řetězci a přístupem firem ke změnám čtvrté průmyslové revoluce, zároveň je z výsledků patrný vliv Průmyslu 4.0 na strukturu trhu práce.
Vedoucí práce: Martin Pělucha
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Národohospodářská fakulta, 2019
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2019
Způsob přístupu: Internet
Keywords: regionalistika a veřejná správa [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses