Účetní aspekty hospodaření ministerstev v ČR a SR - Jahodník, Pavel; Poutník, Lukáš; Svoboda, Michal, 1983-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2019)
Bakalářská práce porovnává hospodaření ministerstev v České a Slovenské republice. Cílem práce je čtenáři, na základě analýzy právních předpisů a účetních výkazů týkajících se ministerstev, blíže přiblížit fungování ministerstev a vytyčit hlavní rozdíly mezi porovnávanými zeměmi v této oblasti.Teoretická část postupně seznamuje čtenáře s postavením a úlohami ministerstva, jeho právní subjektivitou, financováním a požadavky na transparentnost v rámci obou států, které jsou podrobeny porovnání. Praktická část se zaměřuje na účetní závěrku ministerstev, její podobu, způsob zveřejňování a vymezení hlavních rozdílů mezi účetními závěrkami České a Slovenské republiky.
Vedoucí práce: Lukáš Poutník
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2019
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2019
Způsob přístupu: Internet
Keywords: účetnictví a finanční řízení podniku [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses