Autonomní mobilita - Dušek, Šimon; Mervart, Michal, 1977-; Šikýřová, Tereza; Vysoká škola ekonomická v Praze. Podnikohospodářská fakulta (2019)
Cílem této diplomové práce je analýza postojů a očekávání vůči nástupu budoucímu trendu autonomní mobility. Teoretická část se věnuje představení autonomní mobility, její technologie a současné situaci v testování samořiditelných vozidel. Dotazníkové šetření je zaměřeno na řidiče a cestující v silničním druhu dopravy. Výsledky jsou vyhodnocovány při vzorku o velikosti 703 účastníků. Práce neprokázala vliv věku respondentů na vztah vůči autonomním vozidlům. Práce prokázala, že většina respondentů zaujímá negativní postoj vůči nástupu autonomní mobility. Očekávají však, že v dopravě dojde k úbytku dopravních nehod a jejich závažnosti. Respondenti mají obavy ze ztráty možnosti řídit automobily, a proto upřednostňují využívání autonomních vozidel, jako produkt služby. V návrhové části je tak sestaven obchodní model taxislužby využívající autonomních vozidel, který by mohl představovat budoucí směr autonomních vozidel.
Vedoucí práce: Michal Mervart
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta podnikohospodářská, 2019
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2019
Způsob přístupu: Internet
Keywords: management [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses