Analýza přeshraničních fúzí s českým prvkem - Kadlecová, Pavla; Zárybnická Žárová, Marcela, 1959-; Skálová, Jana, 1967-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2019)
Předmětem diplomové práce je analýza přeshraničních fúzí s českým prvkem. Teoretická část je věnována základním pojmům, důvodům k fúzi a problematice přeshraničních fúzí v právních, účetních a daňových souvislostech. V analytické části je uveden počet přeshraničních fúzí v letech 2008 – 2018 se zapojením české společnosti a s odlišením na jednotlivé zúčastněné členské státy. Nejčastější zemí, se kterou české společnosti realizují fúze, je Slovensko. A většina z nich je uskutečněna mezi mateřskou a dceřinou společností. Proto je navázáno případovou studií, která zobrazuje odlišnosti mezi českým a slovenským přístupem k fúzi mateřské a dceřiné společnosti. Rozdíly jsou doloženy na modelovém příkladu. V poslední kapitole je uveden konkrétní příklad česko-slovenské fúze s nástupnickou společností v České republice.
Vedoucí práce: Marcela Zárybnická Žárová
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2019
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2019
Způsob přístupu: Internet
Keywords: účetnictví a finanční řízení podniku [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses