Ocenění podniku Celgene Corporation - Mašek, Jakub; Šmídová, Radana, 1977-; Huňáček, Pavel; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2019)
Cílem práce je ocenění americké biomedicínské společnosti Celgene Corporation k datu 1. června 2018. Práce obsahuje charakteristiku společnosti, dále finanční a strategickou analýzu, na základě kterých dochází k odhadu finančního zdraví a předpokládané životnosti podniku. V dalších části práce je detailně popsáno sestavení generátorů hodnoty a finančního plánu. K samotnému ocenění podniku je pak přistoupeno za pomoci metody diskontovaných peněžních toků a metody tržních násobků. Vzhledem k obchodování akcií společnosti na akciové burze NASDAQ se práce zaobírá i investiční analýzou, a to s ohledem na závěry zjištěné v průběhu práce a výsledné ocenění.
Vedoucí práce: Radana Šmídová
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2019
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2019
Způsob přístupu: Internet
Keywords: finance [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses