Účetní specifika nestátního zdravotnického zařízení v podmínkách konkrétní ordinace - Rohnová, Tereza (2019)
Diplomová část se věnuje vybraným oblastem poskytování zdravotnické péče nestátními ambulantními zdravotnickými zařízeními z pohledu účetního zachycení se zaměřením na odbornost kardiologie. Teoretická část práce se nejdříve zaměřuje na popsání specifik zdravotní péče z ekonomického pohledu, které mají dopady do účetnictví a daní účetních jednotek. Práce se zaměřuje na způsoby financování zdravotní péče, především na úhradový model „zdravotnické výkony s bodovými hodnotami“. Dále jsou v práci popsány jednotlivé účetní oblasti, které se mohou odlišovat od účetních jednotek podnikajících v „běžných“ tržních podmínkách. V praktické části jsou jednotlivé specifické oblasti analyzovány a zhodnoceny na konkrétním zdravotnickém zařízení KARDIO SEVER, s.r.o.