Účetní specifika nestátního zdravotnického zařízení v podmínkách konkrétní ordinace - Rohnová, Tereza; Janhubová, Jaroslava, 1965-; Roubíčková, Jaroslava, 1954-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2019)
Diplomová část se věnuje vybraným oblastem poskytování zdravotnické péče nestátními ambulantními zdravotnickými zařízeními z pohledu účetního zachycení se zaměřením na odbornost kardiologie. Teoretická část práce se nejdříve zaměřuje na popsání specifik zdravotní péče z ekonomického pohledu, které mají dopady do účetnictví a daní účetních jednotek. Práce se zaměřuje na způsoby financování zdravotní péče, především na úhradový model „zdravotnické výkony s bodovými hodnotami“. Dále jsou v práci popsány jednotlivé účetní oblasti, které se mohou odlišovat od účetních jednotek podnikajících v „běžných“ tržních podmínkách. V praktické části jsou jednotlivé specifické oblasti analyzovány a zhodnoceny na konkrétním zdravotnickém zařízení KARDIO SEVER, s.r.o.
Vedoucí práce: Jaroslava Janhubová
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2019
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2019
Způsob přístupu: Internet
Keywords: účetnictví a finanční řízení podniku [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses