Testovanie úspešnosti swingových obchodných systémov na spotovom trhu s komoditami - Masný, Zdenko (2019)
Diplomová práca sa venuje problematike obchodovania na finančných trhoch pomocou automatických obchodných systémov. Práca je zameraná na obchodovanie konkrétneho komoditného trhu s využitím dopredu nastavených obchodných stratégii. Pomocou týchto stratégii (swingových obchodných systémov) vyhodnotíme úspešnosť obchodníka profitovať na spotovom trhu so zlatom. V prvej kapitole je dôraz kladený najmä na teoretické vymedzenie problematiky diplomovej práce. Kapitola je zameraná predovšetkým na teoretické vymedzenie spotového trhu a prístupov aby sme na trhu mohli obchodovať. V poslednom rade sa kapitola sústredí aj na teóriu tvorby a charakteristiky automatických obchodných systémov. Druhá kapitola je zameraná na aplikáciu konkrétnych swingových obchodných systémov na trh so zlatom. Tieto systémy medzi sebou porovnáme za sledované obdobia a vyhodnotíme ich celkovú úspešnosť.