Analýza leasingového trhu ČR - Jančičková, Markéta; Škerlíková, Tatiana; Rudolfová, Lucie; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2019)
Bakalářská práce se zaměřuje na leasingový trh České republiky. Hlavním cílem je analýza tuzemského trhu a porovnání největších leasingových společností mezi lety 2013 až 2017. V první části jsou charakterizovány základní informace související s leasingem z hlediska teorie i praxe. Následující kapitola analyzuje leasingový trh České republiky, který se ve sledovaném období nacházel v konjunktuře a významně se financování prostřednictvím leasingu využívalo pro movité věci, zejména automobily. Závěrečná část je věnována vybraným leasingovým společnostem, které byly analyzovány prostřednictvím finanční analýzy, ze které lze říci, že sledované společnosti jsou konkurenceschopné i přes rozdílnou nabídku leasingových předmětů a výši kapitálu.
Vedoucí práce: Tatiana Škerlíková
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2019
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2019
Způsob přístupu: Internet
Keywords: finance [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses