Role technických rezerv v rámci hospodaření komerční pojišťovny - Tumpach, Petr (2019)
Bakalářská práce se zabývá analýzou role technických rezerv v rámci hospodaření komerčních pojišťoven. Cílem práce je podat ucelený přehled o technických rezervách podle aktuálně platné právní úpravy České republiky a Evropské unie. V práci je vymezeno současné postavení technických rezerv na českém pojistném trhu, jsou zde specifikovány teoretické i praktické základy metod používaných k výpočtům technických rezerv a jsou zde popsány hlavní tendence vývoje regulace v tomto odvětví.