Role technických rezerv v rámci hospodaření komerční pojišťovny - Tumpach, Petr; Ducháčková, Eva, 1958-; Vyskočil, Michal; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2019)
Bakalářská práce se zabývá analýzou role technických rezerv v rámci hospodaření komerčních pojišťoven. Cílem práce je podat ucelený přehled o technických rezervách podle aktuálně platné právní úpravy České republiky a Evropské unie. V práci je vymezeno současné postavení technických rezerv na českém pojistném trhu, jsou zde specifikovány teoretické i praktické základy metod používaných k výpočtům technických rezerv a jsou zde popsány hlavní tendence vývoje regulace v tomto odvětví.
Vedoucí práce: Eva Ducháčková
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2019
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2019
Způsob přístupu: Internet
Keywords: finance [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses