Finanční analýza a finanční plán STILL ČR, spol. s r. o. - Kalandra, Jan; Dufková, Eva; Trbušek, Roman; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2019)
Cílem této bakalářské práce je provedení finanční analýzy společnosti STILL ČR, spol. s r. o. v letech 2013-2017 a porovnání jejích výsledků s vybranými konkurenty ze stejného odvětví. Bakalářská práce se skládá ze dvou klíčových částí. Úvodní metodická část bakalářské práce popisuje jednotlivé postupy a ukazatele finanční analýzy. V následující analytické části je za pomoci těchto postupů a ukazatelů v kombinaci s údaji zveřejněnými společností ve sledovaných letech provedena samotná finanční analýza. Jako hodnotící aspekty jsou zvoleny horizontální a vertikální analýza, analýza poměrovými ukazateli a predikce finančního zdraví podniku. Výsledky jsou porovnány s hodnotami dosaženými konkurenčními podniky. Dále je zpracována SWOT analýza a sestaven finanční plán pro rok 2018. V závěru je zhodnocen celkový finanční stav společnosti, popsány výhledy do budoucna a uvedena některá doporučení pro budoucí finanční řízení podniku.
Vedoucí práce: Eva Dufková
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2019
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2019
Způsob přístupu: Internet
Keywords: finance [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses