Zdanění kryptoměn - Procházková, Alena (2019)
Práce je zaměřena na zdanění příjmů z kryptoměn. Cílem je definovat typy příjmů spojené s virtuálními měnami, analyzovat postupy jejich zdanění v souladu s platnou legislativou a identifikovat oblasti, které jsou nedostatečně nebo vůbec právně upravené. Budou popsány typy zdanitelných příjmů a rozebrány možnosti jejich ocenění v rámci daňové evidence a účetnictví. Postup pro sestavení základu daně bude rozebrán pro podnikatele a nepodnikatelské subjekty.