Zdanění kryptoměn - Procházková, Alena; Tepperová, Jana; Hanych, Michal; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2019)
Práce je zaměřena na zdanění příjmů z kryptoměn. Cílem je definovat typy příjmů spojené s virtuálními měnami, analyzovat postupy jejich zdanění v souladu s platnou legislativou a identifikovat oblasti, které jsou nedostatečně nebo vůbec právně upravené. Budou popsány typy zdanitelných příjmů a rozebrány možnosti jejich ocenění v rámci daňové evidence a účetnictví. Postup pro sestavení základu daně bude rozebrán pro podnikatele a nepodnikatelské subjekty.
Vedoucí práce: Jana Tepperová
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2019
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2019
Způsob přístupu: Internet
Keywords: zdanění a daňová politika [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses